NL30 – Nieuwland 30, Hoorn

“NL30 is een prachtig transformatieproject in de Hoornse binnenstad met oog voor detail en kwaliteit”

Vijf luxe en duurzame stadswoningen te koop

27m2 - 53m2

Woonruimtes te koop

Energielabel

Duurzame en toekomstbestendige woningen

0-2 slaapkamers

Zowel studio's als volwaardige gezinswoningen

Hartje centrum van hoorn

Modern wonen in een historisch gebouw

Nieuwland 30

Een prachtige studio van 27 m2 GBO op de begane grond, de ideale starterswoning (of pied à terre), met uitzicht op het water.

Vraagprijs: VERKOCHT

Nieuwland 30A

Een prachtige ruime begane grond woning van 53 m2 GBO met 2 slaapkamers en een heerlijk rustige tuin aan de luwe zijde van het complex.

Vraagprijs: € 305.000

Nieuwland 30C

De ideale starterswoning van 41 m2 GBO met 1 slaapkamer gelegen op de eerste verdieping aan de voorzijde van het complex met uitzicht op het water.

Vraagprijs: VERKOCHT

Nieuwland 30B

De ideale starterswoning van 40 m2 GBO met 1 slaapkamer gelegen op de eerste verdieping aan de luwe achterzijde van het complex.

Vraagprijs: VERKOCHT

Nieuwland 30D

De gehele tweede verdieping van 53 m2 GBO met 2 slaapkamers en een mogelijkheid om een groot dakterras te realiseren. 

Vraagprijs: VERKOCHT

NL30 brengt luxe en comfort samen tot de ultieme stadswoning in het centrum van Hoorn

Over het project

NL30 is gelegen aan het Nieuwland, een luw en rustig grachtje midden in het stadscentrum van Hoorn. Het project omvat 5 luxe koopappartementen waarvan de bouw al is begonnen. In dit proces wordt het pand volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De appartementen variëren van grootte en het project heeft dus zowel aanbod voor gezinnen als starters. Alle appartementen beschikken over een woonkamer met keukenopstelling, één of meerdere slaapkamer(s) en een badkamer.

Turn-key oplevering

De appartementen worden turn-key opgeleverd met onder meer:
– Stijlvolle badkamer met hoogwaardig sanitair en afwerkmaterialen
– Energielabel A/B (o.a. geïsoleerde buitenmuren en energiezuinige CV-ketel)
– Luxe visgraat PVC-afwerkvloer
– Opstelplaats voor een keuken (de keuken is door koper zelf nader in te vullen)
– Volledig vervangen elektra- en leidingwerk
– Stuc- en schilderwerk.

 

 

Kortom: een toekomstbestendige woning van hoogwaardige kwaliteit waar u de komende jaren zeer weinig onderhoudskosten aan zult krijgen!

Uw contactpersoon

Jan Clardeij

Neem contact op met Jan voor meer informatie over het aanbod of het inplannen van een bezichtiging.

020 244 39 80

Locatie en bereikbaarheid

Locatie

Het Nieuwland ligt aan het water in het stadscentrum van Hoorn op loopafstand van het bruisende horeca- en winkelgebied.

 

De bereikbaarheid van het pand is meer dan uitstekend. Op ongeveer drie minuten loopafstand is het Centraal Station van Hoorn te vinden. Met eigen vervoer bereik je binnen enkele minuten de A7.

Parkeren

In de nabije omgeving is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig middels een parkeervergunning.

Verkoopproces en informatie

Verkoopproces

De verkoop van NL30 vindt plaats op basis van een voorverkoop.

 

 

NL30 betreft een (voor)verkoop waarbij de woningen nu verkocht worden, maar voor de daadwerkelijke overdracht volledig op risico van de ontwikkelaar (Hillside Real Estate BV) worden afgebouwd. Zodra de woningen gereed zijn, worden zij turn-key geleverd aan de koper(s). Conform de huidige planning worden de appartementen op 1 september 2023 opgeleverd en aansluitend overgedragen aan de kopers.

Starters: Starterslening, NHG en vrijstelling

Deze woningen komen in aanmerking voor de NHG-regeling (Nationale Hypotheekgarantie) wat een aanzienlijk rentevoordeel geeft bij het afsluiten van een hypothecaire bankfinanciering. 


Daarnaast komen deze woningen ook in aanmerking voor de Starterslening van SVn, waarbij er een aanvullende lening door SVn wordt verstrekt die niet meetelt in de berekening van je maandlasten. Bekijk hier meer informatie en vraag je hypotheekadviseur hoe het precies werkt.


Bij de aankoop van één van deze woningen door een starter (eerste koopwoning) wordt de Koper vrijgesteld van overdrachtsbelasting.  

Projectnotaris

Voor het project is Alsema Van Duin Notaris & Juristen aangewezen als projectnotaris en zal de koopovereenkomst en overdracht begeleiden namens de kopers en ontwikkelaar. Een indicatie van deze kosten is beschikbaar in de projectdocumentatie. Contactgegevens notaris:

 

 

Alsema Van Duin Notaris en Juristen
[email protected]
0229 – 58 40 40
Maelsonstraat 26
1624 NP Hoorn

Kosten koper en overdrachtsbelasting

De herontwikkeling betreft een renovatie en zal derhalve worden overgedragen met overdrachtsbelasting (en dus geen BTW). Kopers zijn daardoor, indien zij niet in aanmerking komen voor de vrijstelling, verplicht om overdrachtsbelasting af te dragen bij de overdracht.

 

 

De, nader overeen te komen, koopsom is kosten koper. Dit houdt in dat koper alle kosten met betrekking tot de overdracht zal voldoen, een indicatie van deze kosten is beschikbaar in de projectdocumentatie. 

Gas, water, licht en media

Alle appartementen beschikken over eigen aansluitingen voor gas, elektra en kabel. Verder hebben de appartementen een eigen tussenmeter op de gemeenschappelijke waterleiding. 

 

Elk appartement dient een individueel contract af te sluiten voor gas, elektra en media. De kosten voor het gebruik van water worden middels een maandelijkse voorschotbetaling via de VVE verrekend op basis van daadwerkelijk verbruik. 

VVE en splitsingsakte

Het pand wordt nog gesplitst in appartementsrechten, in de projectdocumentatie kunt u de concept splitsingsakte en tekening vinden.

 

De vijf appartementen zullen onderdeel zijn van een actieve VVE (totaal 5 woningen) met MJOB (meerjaren onderhoudsbegroting) en een spaarplan om aan deze (toekomstige) onderhoudsverplichtingen te kunnen voldoen. Bij overdracht zullen de, door de ontwikkelaar, voorgeschoten kosten voor het resterende jaar worden verrekend, dit heeft met name betrekking op het betreffende aandeel in de verzekering.

Opleverstaat en technische beschrijving

De appartementen zullen onder andere de volgende elementen bevatten:

– Stijlvolle badkamer met hoogwaardig sanitair en afwerkmaterialen

– Energielabel A/B (o.a. geïsoleerde buitenmuren en energiezuinige CV-ketel)

– Luxe visgraat PVC-afwerkvloer

– Opstelplaats voor een keuken (de keuken is door koper zelf nader in te vullen)

– Volledig vervangen elektra & leidingwerk

– Schilderwerk. 

 

De woningen worden dus in hoge kwaliteit afgebouwd. Verder zijn de kopers dus zelf verantwoordelijk voor de invulling van de keuken. De gedetailleerde technische beschrijving is te vinden in de projectdocumentatie.

Disclaimer

De getoonde beelden en plattegronden op de website, Funda of andere plekken, zijn enkel ter illustratie van wat de woningen kunnen worden. De woningen worden opgeleverd conform de opleverstaat (te vinden is in de projectdocumentatie) en kunnen in het werk afwijken. De herontwikkeling geschiedt op basis van de tekening zoals deze gedeeld zijn met kopers. De concept energielabels zijn gemaakt op basis van deze tekeningen. In het werk kunnen echter afwijkingen ontstaan in onder andere de afmetingen en het energielabel. De ontwikkelaar staat vrij om af te wijken van de gepresenteerde plannen en zal voor eventuele afwijkingen niet aansprakelijk zijn, maar altijd trachten om de woningen, in alle redelijkheid, optimaal voor kopers te realiseren.

 

Tijdslijn

Start bouw

Na het verkrijgen van de onherroepelijke omgevingsvergunning zijn de werkzaamheden gestart.

1 januari 2023

Start (voor)verkoop

De (voor)verkoop van de woningen is inmiddels gestart. Het is mogelijk een afspraak te maken en een bezichtiging in te plannen.

5 mei 2023

Oplevering

De turn-key oplevering door de aannemer is conform huidige planning. De woningen worden hierna direct overgedragen aan de kopers.

1 september 2023

Impressies